Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
2012-ben az Országos Erdészeti Egyesület a zselnicemeggyet választotta az év fájának. Azt a fát, amelynek termését már a kőkorszakban is fogyasztották az emberek. Minden valószínűség szerint az asszonyok feladata volt a fa termésének a gyűjtögetése. A kőkorszak emberei minden bizonnyal még csak nyers állapotban fogyasztották ezt a gyümölcsöt, de ma már Ázsiában lekvárt és ivólevet is készítenek belőle. Hazánkban a zselnicemeggyből elsősorban más gyümölcsökkel – alma, szilva – párosítva készíthető lekvár. Érdemes megfőzni és lepasszírozni, mint a bodzát, így a magok nem kerülnek bele a házilag készített finomságba. Ebből a gyümölcsből akár mártást is készíthetünk, ami nagyon jól harmonizál a sült húsok ízével. Egyes helyeken szörpöt és pálinkát is készítenek belőle, bár ebben a két formában meglehetősen sok cukrot szükséges a készített finomságokhoz adagolni, hogy kissé édesebb, élvezhetőbb íze legyen.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!