Egészség: Zöld tea (kép)

Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 193 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 114 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 193 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 114 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 193 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 114 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 193 db
  • Videók - 15 db
  • Blogbejegyzések - 114 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Zöld tea

A sencha a legnépszerűbb zöld tea, emiatt pedig a legelterjedtebb japán tea, Az aranyszínű zöld tea íze nagyban függ az elkészítés módjától, a felhasznált víz hőmérsékletétől, az áztatás hosszától, a termőterülettől és természetesen a sencha tea színvonalától, de általánosan elmondható, hogy fanyarkás zamatok jellemzik, amelyek frissítő élménnyel és hosszantartó “zöld” utóízekkel párosulnak.
A zöld tea élettani hatásai
A sencha típusú tea számtalan egészségmegőrző és -javító tulajdonsággal rendelkezik. A zöld tea antioxidánsokban gazdag, valamint jótékony hatású flavonoidok találhatóak benne. A rendszeres fogyasztás kedvező hatásai vitathatatlanok, amellett, hogy vitalizál és mentálisan élénkít, csökkenti a betegségek kialakulásának esélyét is. A napi szinten fogyasztott zöld tea jelentősen mérsékli a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések kockázatát, továbbá hatékony a magas vérnyomás ellen. A zöld teát koffeintartalma miatt sokan frissítőként fogyasztják, hosszú távon segít megőrizni a szellem frissességét, az idős korral járó memóriazavarok és az Alzheimer-kór kialakulásának is gátat vethet. A zöld tea fermentáció nélküli, gőzöléses eljárással készült tea, ezáltal ízében rendkívül gazdag, és kiemelten magas C vitaminban és teaninban.

Így készül a sencha tea
A sencha közvetlen napfényben nevelt teacserje leveleiből készül. A zöld tea készítésének folyamata gépi vagy kézi szedéssel kezdődik. Japánban egyre elterjedtebb a gépi betakarítás, de sok teakertben még most is kézzel szedik a leveleket. A tea szüretelésekor kizárólag a fiatal leveleket szedik le. Megkülönböztetik az eltérő szüretekből származó leveleket. Általában az év első szüretéből származó tea a legjobb minőségű, ezek közül is azok, amelyek hegyvidéki területeken teremnek. A szedés után a leveleket hozzávetőleg 20-30 másodpercig gőzölik, aminek köszönhetően antibakterializálják, megállítják a növény fermentációját. Ezt követi a sodrás, amelyet három részletben végeznek el. Az első sodrással a levelek víztartalmát csökkentik, a másodikkal már óvatosan préselik is őket, hogy a sejtfalak felszakadjanak, és zamatosabbá tegyék a végeredményt. A sodrás harmadik lépéseként nyeri el a tea tű alakú formáját. Alkalmanként ezt még egy úgynevezett élező sodrás is követi. Majd a zöld teát szárítják és válogatják is. Ezek után jön a tea sütése, aminek a tartósításban és a végső íz kialakításában van szerepe. Még egyszer kiválogatják a teát, majd heteken át érlelik. Utolsó lépésként pedig a válogatott teák optimális keverésével alakítják ki a sencha tea végső zamatát.
A sencha ízei
. Az enyhe fanyarság mellett gazdag mellékízek jelennek meg a zöld teában.
A zöld tea elkészítése
Ez egyes fajták eltérő elkészítési módokat követelhetnek meg ahhoz, hogy megmutatkozzanak legjobb ízei. Általában 1 deciliter vízhez 1 teáskanál, körülbelül 2-3 g teára van szükség.

gyógytea

Látta 262 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu