Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MARYA GYÓGYNÖVÉNY KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mindhárom kömény, mindhármat viszonylag keveset használjuk
pedig isteni finomak.
KÖMÉNYMAG
A magyar konyhában gyerekkorunk óta jól ismert erős íz, apró sötét szemek.
Íze fanyar, erős, kicsit az ánizsra emlékeztető. Más fűszerekkel ne vegyítsük, de a fokhagymával jól harmonizál.
Teaként babáknak adják, szélhajtó, görcsoldó hatású, fertőtlenít is. Állítólag a legmakacsabb csuklást is elmulasztja. Élénkítő, emésztést segítő hatását a gyógyszeripar is felhasználja.
A RÓMAI KÖMÉNY
Erőteljes, már-már csípős íz, kicsit világosabb és nagyobb szemek.
Bár az egyik legnépszerűbb fűszerféleség a világon, mi alig fogyasztjuk, és kapni sem lehet minden üzletben. Fehér kömény, kumin vagy borsoskömény néven is ismerjük. Hasonlít a köménymaghoz, de az íze teljesen más, igen erős aromájú, kicsit kesernyés ízű fűszer. A vékony, sárgás magok tulajdonképpen a kömény megszárított termései. Ritka a fűszernövényeknél, de kevés gyógyhatása bizonyított.
AZ ÉDESKÖMÉNY
Ánizsos, erős íz, világoszöldes szín, a legnagyobb szemek.
Gumós vagy firenzei köményként is ismerjük, de az ánizskapor és a fennel is ő. A növény külső jegyeiben nagyon hasonlít a kaporhoz. Íze ánizsos, húsa ropogós. Az ókorban is ismert zöldségféle, termesztése Európában a középkor vége táján indult.
Főleg salátaként, köretként, főzelékként fogyasztjuk, de édességeket és italokat is lehet készíteni belőle. Sütve is nagyon finom. Az olaszok kedvelt étele, márpedig ők tudnak valamit a gasztronómiáról. Próbáljuk ki az egyik olasz fogyasztási módot: frissen főtt, olívával meglocsolt tésztára reszeljünk nyers édesköményt.
Alacsony energiatartalom és magas ásványi anyag, valamint vitamintartalom jellemzi.
Használhatjuk pakolásként, megnyugtatja a fáradt szemet, kitisztítja a látást. Erősíti a gyomrot és frissen szült anyukák ismerik tejszaporító hatását is. Görcsoldó, serkenti a bélműködést.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!